Visites a les coves de Serinyà

Atzagaia, Arqueologia i Patrimoni  ha organitzat una activitat a la Cova Bora Gran d’en Carreras, al terme municipal de Serinyà. L’activitat està formada per un taller-demostració de talla d’eines de sílex, una encesa de foc amb pedres fogueres i la visita a la Cova.

La Bora Gran d’en Carreras ocupa un lloc rellevant en la història de l’arqueologia catalana per ser el primer jaciment d’època prehistòrica excavat a Catalunya. Ha estat objecte d’excavació i estudi per part de les principals figures de l’arqueologia catalana de finals del segle XIX i del segle XX. Les restes arqueològiques de la cova continuen essent avui en dia materials objecte d’estudi i de revisió de nombrosos investigadors i investigadores. En bona part es conserva al fons del Museu Arqueològic Comarcal de Banyoles.

Activitats-taller: A més de visitar el jaciment, us proposem participar en dues activitats d’arqueologia experimental: les eines de sílex i os i l’encesa de foc amb pedres fogueres.

Inici de les activitats: a les 6 de la tarda a Can Xerric, a la Plaça de Sant Andreu de Serinyà. Tot seguit, visita al jaciment (l’accés és fàcil però recomenem anar ben calçat).

Durada aproximada: 90 minuts

Edat: Apte per a tots els públics

Preu: 5€ adults / 2,5€ els nens (fins a P5 l’activitat és gratuïta)

INSCRIPCIONS