Projecten a Besalú el major museu del circ d’Europa

Circus Arts Foundation  ha comunicat el seu projecte de construir a Besalú el major equipament patrimonial sobre les Arts del Circ al continent europeu. El proper dissabte 8 de juny a les 17h es realitzarà l’Acte de Presentació pública del Projecte a la Sala Cal Tronc del C/ Major, 12 de Besalú.

La convocatòria s’amenitzarà amb actuacions d’atraccions internacionals de circ i es viurà la posada online del web del projecte. Les invitacions per a l’acte ja es poden recollir a l’Ajuntament de Besalú (de 9 a 16h) i a l’Oficina de Turisme del municipi (de 10 a 14h o de 16 a 19h) o bé demanar-se al correu hola@circusland.org


Alguns dels punts del Projecte:

  • Sota la denominació de “Circusland”, la nova infraestructura cultural té previst reunificar els dos edificis de tres plantes de les dependències conventuals de l’antic monestir benedictí de Sant Pere fent-ne possible la seva restauració, obertura al públic i projecció al món.
  •  En ple rendiment, el projecte pot arribar a comptar amb més de 1.000 m2 d’espais exteriors i 3.000 m2 dedicats a exposició, tallers pedagògics, espectacles, arxiu, biblioteca, centre d’estudis, oficines i d’altres dependències pròpies d’un equipament cultural de referència internacional.
  • El nou espai es dissenyarà per tal d’anar més enllà de la clàssica proposta d’un museu convencional oferint als futurs visitants una màgica experiència en sintonia a la que ja perceben els assistents als espectacles produïts per la fundació que cada any atrauen 60.000 espectadors.
  • El nou pol patrimonial permetrà finalment fer públics i accessibles els fons de Circus Arts Foundation: una de les col·leccions dedicades al circ més importants del món on desenes de milers de peces repassen els 250 anys d’història d’aquest màgic espectacle.

FONT: www.teatral.net

FONT: www.diaridegirona.cat