Fira de Sant Martirià, Banyoles

Aquest proper cap de setmana, 16 i 17 de novembre, es celebra la fira de Sant Martirià. Un referent per als amants del món del cavall, els ases i l’aviram autòcton. El nou eslògan que s’estrena aquest 2019 es titula «Molt més que una fira de bestiar».

Cal fer un llarg pas enrere de més de vuit segles per situar-nos en la celebració de la primera fira a Banyoles: la de Sant Martí, que tenia lloc en el mes de novembre paral·lelament amb altres ciutats coincidint amb l’època de sembra i quan els ramats havien baixat al pla a passar l’hivern.

Cent vint-i-cinc anys després, Banyoles va tenir la seva segona fira, la de Sant Martirià, que va substituir la Fira de Sant Martí en importància i que és l’origen de la mostra que ha arribat fins als nostres dies.

Es caracteritza per oferir activitats per a grans i petits relacionades amb el cavall, el bestiar i les races autòctones dels Països Catalans.

Concursos morfològics, exhibició de carrussels, una gran varietat d’animals autòctons, conferències, concursos monogràfics d’aus i demostracions són algunes de les activitats que s’hi poden veure. Una fira arrelada al comerç i la cultura local i que projecta el futur del sector ramader i agrícola d’aquest país.

El Firestany, la fira d’artesans, la fira del dibuix i la pintura i el raça-tast completen el mosaic de la mostra.

FONT:

femturisme.cat