8a Fira Agroalimentària de Productes de Qualitat de Catalunya

El certamen, que se celebrarà el 23 i 24 de novembre, tindrà 59 estands i més de 90 productors, amb tastos de productes.

Orígens torna a Olot els dies 23 i 24 de novembre. La vuitena edició de la Fira Agroalimentària de Productes de Qualitat de Catalunya reunirà més de 90 productors d’arreu del territori i reconeguts cuiners al recinte firal de la ciutat.

Tots ells oferiran diverses propostes amb un protagonista destacat: els productes de qualitat. Un any més la confiança, la qualitat i la proximitat guiaran l’esdeveniment enogastronòmic.

L’Aula de Cuina comptarà un any més amb reconeguts professionals. Tots ells destaquen per fer ús de productes de Km 0 als seus establiments. Oferiran sessions de cuina en directe diversos xefs amb estrella Michelen

L’Aula de Tast acollirà tastos de diversos productors presents a la fira, en total n’hi prendran part més d’una trentena. El dissabte el públic assistent podrà degustar productes ecològics de Mas Corcó, Sun and Fruits, Bellverd i Celler Mas Geli. També podrà participar al tast a cegues de productes Girona Excel·lent i al tast de xocolates, vins dolços de pagès i caves amb productes de Vallflorida Xocolaters, Bombons Blasi, Xocolates Aynousé, Menjamiques, Pagès Entrena i Mas Ponsjoan. A més hi haurà un tast de formatges i cerveses artesanes a càrrec de La Xiquella, Formatges Bauma, Formatges Muntanyola i Cervesa Marina i un tast d’olis d’oliva amb Torclum.

El diumenge hi haurà un tast a cegues amb productes gironins a càrrec de Girona Excel·lent; un tast de pans ecològics de La Fogaina i cerveses artesanes de Cervesa Minera i un tast de sobrassades de Menorca i vins del Priorat. Per últim, amb Imma Olivella (Les Filos), Marta Serradell (Xolís d’Adons), Edurne Bordas (Planeses) i Ester Gomis (Ca Rosset) els assistents podran descobrir dones al món rural parlant de lideratge i emprenedoria agroalimentària.

Per la seva banda, com sempre, els nens podran gaudir d’activitats pensades especialment per a ells amb diversos tallers a l’Aula de Nensgestionada per l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa. En aquest espai podran assaborir el paisatge de cuina volcànica, menjar-se la faràndula olotina de xocolata, tastar l’univers de La Fageda o elaborar un plat amb un cistell omplert al Mercat d’Olot. La fira també comptarà amb la Cúpula POCTEFA, un espai pedagògic inflable que donarà a conèixer la venda de proximitat a través d’audiovisuals.

FONT:
www.naciodigital.cat